|
Jachranka, ul. Polna 16, 05-140 Serock tel. kom. 604-283-272
| |
|
Od 01.01.2015 odwiedzono tę wizytówkę 9120 razy.
Chcesz zwiększyć zainteresowanie Twoją jednostką?
Zaprezentuj w naszym informatorze swoją jednostkę ->>>
|
|
* szkolnictwo.pl - najpopularniejszy informator edukacyjny - 1,5 mln użytkowników miesięcznie
|   | OFERUJEMY KURSY:
- podstawowy grupowy - podstawowy indywidualny - zaawansowany grupowy - zaawansowany indywidualny
|
Włoska Szkoła Pizzy powstała dzięki 20-sto letniej współpracy włosko-polskiej, a celem szkoły jest promowanie i nauka wypieku klasycznej włoskiej pizzy według oryginalnej receptury oraz wypieku pizzy neapolitańskiej.
Szkoła Pizzy jest zlokalizowana w centralnej Polsce w miejscowości Jachranka k/ Warszawy. Podczas kursów zaawansowanych w weekendy zapewniamy bezpłatny transport z Warszawy do szkoły oraz po zajęciach do pobliskich hoteli i pensjonatów, istnieje możliwość zakwaterowania w szkole.
Kursy składają się z około 8 lub 16 godzin poświęconych części teoretycznej, technologicznej i praktycznej, podczas których nauczymy Państwa jak przygotować i wypiec oryginalną włoską pizzę z pieca opalanego drewnem oraz w klasycznym piekarniku elektrycznym. Szkolenia są prowadzone przez profesjonalną kadrę z Włoch z uprawnieniami "il pizzaiolo qualificato nella pizzeria". Kurs jest zakończony egzaminem praktycznym, po którym wręczamy Państwu międzynarodowy certyfikat Pizzaiolo i prezent.
Program kursów
I część:
- omówienie technologiczne składników, klasyfikacja mąk
- omówienie GLUTENU i Enzymów
- omówienie przepisu na podstawowe ciasto włoskie
- omówienie fermentacji i dojrzewania ciasta
- omówienie procesu wyrobu ciasta
- omówienie temperatury ciasta i otoczenia (kurs zaawansowany)
II część:
- praktyczne wyrabianie ciasta metodą maszynową lub ręczną
- wyrabianie i formowanie porcji ciasta "palline"
- formowanie placka, tylko ręcznie, 2 metody
- omówienie piekarników: elektryczny i opalany drewnem
- wypiek samego placka w piekarniku elektrycznym i opalanym drewnem
- przygotowanie sosu do pizzy i omówienie dodatków
- wypiek klasycznej pizzy włoskiej w piekarniku elektrycznym i opalanym drewnem (kurs zaawansowany)
- omówienie i praktyczne wyrabianie ciasta FOCACCIA
III część:
- omówienie i praktyczne wyrabianie specjalnego ciasta pizza NAPOLITAŃSKA, FOCACCIA
- omówienie i praktyczne wyrabianie pizzy CALZONE
- próby akrobatyczne z plackiem
IV część:
- przygotowanie własnej pizzy na egzamin
- wspólna degustacja pizzy
V część:
- wręczenie międzynarodowego certyfikatu, wspólne zdjęcia
UWAGA: jesteśmy jedyną profesjonalną szkołą włoskiej pizzy w Polsce!
Więcej informacji na naszej stronie Internetowej
|
Pełna prezentacja szkoły pojawi się po zatwierdzeniu oferty przedstawionej szkole.
Jeżeli szkoła nie otrzymała oferty, prosimy o kontakt:
zmiany@szkolnictwo.pl
Umieść poniższy link na swojej stronie aby wzmocnić promocję tej jednostki oraz jej pozycjonowanie w wyszukiwarkach internetowych:
X
TO JEST ROBOCZA PREZENTACJA JEDNOSTKI!
Zapraszamy jednostkę edukacyjną do współpracy.
Wypełnij formularz >>>
Od 20tu lat najpopularniejszy i największy
informator branży edukacyjnej
- przedszkola, szkoły, uczelnie -kolonie, zielone szkoły - inne jednostki
|
OKS www.szkolnictwo.pl e-mail: zmiany@szkolnictwo.pl - ponad 1,5mln użytkowników/mies.
|
Zarejestruj się lub zaloguj, aby mieć pełny dostęp do informatora o szkołach.
Nauczycielu! Bezpłatne, interaktywne lekcje i testy oraz prezentacje w PowerPoint`cie --> www.szkolnictwo.pl (w zakładce "Nauka").
|
|
|